MUZEMENTO  van klassiek tot musical

Muzemento 5MUZEMENTO is al jaren het muziektheater gezelschap van Tilburg. Het gezelschap is opgericht in 1955 onder de naam Zuid Nederlandse Operette spelers (ZNOS).

Vanaf de oprichting in 1955 hebben we elke 2 jaar met veel succes een operette uitvoering gegeven. Vanwege  veranderingen in het muzikale tijdsbeeld heeft het bestuur van Muzemento in 2010 besloten om de vereniging een nieuw impuls te geven.

Er kwam een nieuw naam: Muziektheatergezelschap MUZEMENTO “. Een muziekgezelschap met een breed repertoir: van klassieke muziek tot musical.

Inmiddels heeft MUZEMENTO al een tiental theater producties op haar naam staan. Recent waren dat o.m. “SHOW BOAT”, BLAUWBAARD en een eigen productie “ MINGO”. 

Elk jaar gaan wij met 3- koningen op pad om op verschillende plekken  in Tilburg,  zoals verzorgingshuizen,  ziekenhuizen, horecagelegenheden, bij particulieren en in het Tilburgse centrum korte uitvoeringen te geven.

Dankzij deze en andere veranderingen binnen Muzemento ontstond er een mix van jong en oud die tot op de dag van vandaag garant staan voor bijzondere producties en concerten waarbij we uitdagingen niet uit de weg gaan. Ook nu weer staan we voor een nieuwe uitdaging.

driekoningen 2018 2In 2019 gaan we het komische operastuk ( met een knipoog naar de musical) TRIAL BY JURY uitvoeren . TRIAL BY JURY gaat over het verbreken van een huwelijksbelofte en tevens een aanklacht tegen het rechterlijk systeem. Het is een hilarisch en komisch stuk waarbij satire ook niet geschuwd wordt. Het stuk bestaat uit 1 bedrijf zodat er daarnaast ook ruimte is om het publiek mee te nemen in de muzikale en vocale geschiedenis van MUZEMENTO.

Voor deze uitvoering starten wij een project waarbij iedere zanger of zangeres zich kan aanmelden voor solozang of als koorlid. Het kenmerkende van MUZEMENTO is de combinatie van gezelligheid en gezonde inspanning om ook deze productie tot een succes te brengen. MUZEMENTO geeft iedereen de ruimte om zijn talenten te ontplooien.

Solozang, teksten, muziekkeuze, kleding, decorontwerp en regie verzorgen in een goede samenwerking een uitvoering waarin ruimte ontstaat voor vernieuwing en dynamiek.

In 2020 vieren wij ons 65 jarig bestaan en dit jubileum willen we zeker niet geruisloos voorbij laten gaan. In navolging van ons concert van 2015 in Trier gaan we de uitdaging aan om in 2020 in Dresden ook weer een concert te geven.

Een heel leuk vooruitzicht.

Tenor , Bas , Alt of Sopraan  wil jij bij deze leuke activiteiten zijn en vind jij het leuk om te zingen dan is het zeker de moeite waard om de sfeer te komen proeven tijdens onze repetities.

Zingen is uiteindelijk ook een medicijn om je volledig te ontspannen en je inspiratie geeft om positiever om te gaan met de alledaagse gebeurtenissen .

En die ervaring willen wij graag met jou delen.

Wij repeteren op de dinsdagavonden van 20.00 tot 22.30 bij: Cultureel centrum “ HET KRUISPUNT”

Sinopelstraat 1

5044KP Tilburg

Je bent daar van harte welkom bij

MUZEMENTO

Meld je aan bij ons secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Meedoenregeling

Muzemento is een vereniging, waar iedereen zich bij aan kan sluiten. Ook mensen met een kleinere beurs, waarvoor de contributie soms een te hoge drempel opwerpt.

Daarom zijn we blij met de 'Meedoenregeling' van de gemeente Tilburg, waar wij uiteraard graag aan meewerken. Mensen met weinig financiële middelen kunnen via de Meedoenregeling met korting deelnemen aan de vereniging.

Ben je benieuwd of je hiervoor in aanmerking komt, of zoek je meer informatie? Kijk op http://www.tilburg.nl/inwoners/laag-inkomen/meedoenregeling/

 

Tenoren en Bassen gezocht!!

Muzemento mannenMuzemento hecht aan een goede koorbalans waarin de verschillende stemmen vertegenwoordigd zijn.

Op dit moment zijn de vrouwen ruim in de meerderheid en daarom komen we graag in contact met mannen die de ontspanning van zingen in ons koor willen meemaken.

Je wordt opgenomen in een sprankelend, gezellig gezelschap dat bovendien gemotiveerd is om altijd het beste uit jezelf te halen.

Spreekt dat je aan dan ben jij onze man! Neem contact op met ons secretariaat en wij laten een van onze mannen je terugbellen om je nader te informeren!

Je kunt ook vrijblijvend een repetitie bezoeken. Wij repeteren op dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur in Het Kruispunt, aan de Sinopelstraat in Tilburg.

Loop gerust een keer binnen.

 

 


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline