Artistiek en muzikaal leider

Mark van Nispen

FotoMarkvanNispen

Mark van Nispen studeerde de hoofdvakken piano en orgel aan het Fontys-conservatorium te Tilburg bij respectievelijk Jelena Bazova en Ad van Sleuwen.

Na zijn eindexamens in 2011 verdiepte hij zich in liedbegeleiding bij Rudolf Jansen en Meinard Kraak Als solist, (lied-)begeleider en continuospeler spelen zijn werkzaamheden zich af binnen een breed muzikaal spectrum.

Zo werkte hij mee aan een uitvoering van Die Schöpfung (Haydn) o.lv. Masaaki Suzuki met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Mark soleerde in het orgelconcert van F. Poulenc, pianoconcerten van Bach en Mozart en recent in Beethoven's virtuoze Fantasie voor piano, koor en orkest.

Daarnaast verzorgt hij regelmatig lied- en solorecitals in Nederland en Frankrijk, waar hij in de Limousin sinds 2012 klassieke concerten door jonge, professionele music organiseert.

Als repetitor/coach werkt Mark sinds 2013 bij Opera Spanga.

Daarnaast werkte hij als freelance repetitor bij o.a. het Groot Omroepkoor, het Nationaal Gemend Jeugdkoor, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Fontys Conservatorium te Tilburg.

Sinds 2014 is Mark als organist verbonden aan de Doopsgezinde gemeente te Rotterdam.

 

Website: www.markvannispen.com

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.